Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Reportér TV JOJ Rasťo Striško z Berlína: Ľudia stále nemôžu uveriť, čo sa stalo
Zdielať na

Reportér TV JOJ Rasťo Striško z Berlína: Ľudia stále nemôžu uveriť, čo sa stalo

BERLÍN / Reportér Novín TV JOJ Rasťo Striško je v Berlíne a opisuje atmosféru, ktorá panuje po útoku na vianočných trhoch v Berlíne a blízkom okolí. Obyvatelia Berlína stále nemôžu uveriť, tomu čo sa v utorok stalo a chodia zapaľovať sviečky na pietne miesto.

"Vianočné stánky s občerstvením sú v Berlíne stále zatvorené, vianočné trhy vôbec nefungujú a ľudia v Berlíne smútia. Samotní stánkari prejavujú úctu všetkým pozostalým a prežívajú tam pietu," opisuje atmosféru Rasťo Striško. 

Na každom stánku sú zapálené sviečky. Berlínska polícia stále pátra po páchateľovi útoku, ktorý ma na svedomí dvanásť ľudských životov. 

"Je to príšerná situácia. Je to prvý krát čo sa také niečo v Berlíne stalo. Je tu jeden detail, ktorý nie je žiadna maličkosť. Zomrel človek. Vodiča kamióna atentátnik zastrelil a treba brať do úvahy, že aj on je jedna z obetí. S veľkou pravdepodobnosťou je práve, on jedným z hrdinov. Zabránil ešte väčšiemu nešťastiu a pokúsil sa zabrániť atentátnikovi aby vrážal do ľudí," hovorí obyvateľ Berlína Martin. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy