Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vrah taxikárov dostal doživotie
Zdielať na

Vrah taxikárov dostal doživotie

PRAHA / Prípad vraždy troch pražských taxikárov je po dvoch rokoch na konci. Na súde zaznel jednoznačný verdikt. David Virgulák sa už z väzenia nedostane.

Za vraždy troch pražských taxikárov si obžalovaný David Virgulák odpyká doživotný trest väzenia. Rozhodol o tom v utorok pražský mestský súd, podľa ktorého vraždil, aby mal peniaze na drogy.

Muž vinu odmieta. Rozsudok nie je právoplatný. Kauzou sa pre odvolanie Virguláka bude zaoberať najvyšší súd.

Tri vraždy

Prvý taxikár zomrel v januári 2014, ďalší dvaja počas jedinej noci v apríli toho istého roku. Podľa obžaloby vraždil Virgulák pre peniaze zakaždým tak, že si v centre Prahy zastavil taxi a nechal sa odviezť na odľahlé miesto. Tam vodiča strelil do hlavy a okradol ho. Vozidlom sa vždy vrátil späť do stredu metropoly a tam ho zaparkoval.

Za zásadný dôkaz súd označil pachové stopy obžalovaného, ​​ktoré sa našli vo vozidlách zavraždených taxikárov. Stopy pri procese spochybňoval Virgulákov advokát Michal Stupka, podľa ktorého nemôžu byť použité ako dôkaz, pretože neboli odobraté podľa pravidiel.

Vražedná zbraň

Sudkyňa Veronika Čeplová ale pri zdôvodnení rozsudku uviedla, že polícia nepochybila. "K žiadnemu omylu nedošlo, nemohlo dôjsť k zámene pachových stôp. Úplne sme vylúčili možnosť, že by sa s nimi mohlo manipulovať," povedala Čeplová.

Okrem pachových stôp všetky činy spája aj vražedná zbraň, ktorú ale polícia nenašla. Virgulák bol dvadsaťkrát súdne trestaný a doživotný trest by mal podľa súdu zabezpečiť ochranu spoločnosti.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy