Oblačno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Za smrť syna dostal doživotie
Zdielať na

Za smrť syna dostal doživotie

ATLANTA / Otec, ktorý nechal svojho syna zomrieť v rozpálenom aute, si od sudkyne vypočul verdikt doživotie. Tragédia sa stala pred dvomi rokmi. Muž nechal syna pripútaného v detskej sedačke a odišiel do práce.

Američan Justin Ross Harris nechal v júni v roku 2014 svojho syna v aute a odišiel do práce. Vonku bolo v tom čase viac než 30 stupňov celzia. Sedem hodín v rozpálenom aute chlapček neprežil a zomrel na prehriatie organizmu. Podľa súdu bola táto krutá smrť dieťaťa otcovým zámerom.

“Obžalovaného uznávame vinným zo strašného zážitku, ktorý spôsobil svojmu 22 mesačnému dieťaťu. Muž bezcitne odišiel a nechal dieťa pariť sa v aute a zomrieť,“ povedala sudkyňa.

Obhajoba: Chlapcovu smrť by si neodpustil

Obhajoba stále tvrdila, že muž svoje dieťa v aute neúmyselne zabudol. Aj podľa matky dieťaťa a bývalej manželky odsúdeného bol Harris vzorný otec a chlapcovu smrť by vedome nikdy nedopustil.

“Je to jeden z najhorších spôsobov zabitia, zvlášť ak ide o malé dieťa. Preto je možný len jeden trest a to doživotie bez možnosti prepustenia na podmienku.“

Súvisiace články

Najčítanejšie správy