Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Muž zadržiaval v obchodnom centre v Bruseli 15 ľudí
Zdielať na

Muž zadržiaval v obchodnom centre v Bruseli 15 ľudí

Zdroj: reprofoto: hln.be

BRUSEL / Neznámy muž ozbrojený nožom večer zadržiaval v supermarkete v bruselskej časti Forest asi 15 rukojemníkov. Zásahovej jednotke belgickej polície sa ho ale rýchlo podarilo premôcť a zadržať, informoval denník La Libre. Pri incidente sa žiadny z rukojemníkov nezranil.

Muž zajal v obchode reťazca Carrefour v juhobruselskej časti Forest podľa belgických médií rukojemníkov potom, čo sa pokúsil o krádež a pristihli ho pri nej. Polícia žiadne podrobnosti k prípadu zatiaľ nezverejnila.

Incident a následná policajná akcia vyvolala u miestnych obyvateľov aj na sociálnych sieťach obavy z teroristického útoku. V Belgicku platí druhý najvyšší stupeň pohotovosti pre terorizmus. V marci zaútočili na bruselské letisko Zaventem a metro samovražedná atentátnici, ktorí zabili 32 ľudí.

V auguste v belgickom Charleroi polícia zastrelila muža, ktorý mačetou zranil dve policajtky a kričal pritom Alláhu Akbar (Boh je veľký). V septembri zase napadol nožom muž arabského pôvodu ďalších dvoch policajtov v bruselskej časti Molenbeek, ktorá je považovaná za baštu radikálneho islamu v Belgicku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy