Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Peter Sagan je majster sveta. Slovák si predĺžil svoje kraľovanie
Zdielať na

Peter Sagan je majster sveta. Slovák si predĺžil svoje kraľovanie

DOHA / Na víťazstvo Petra Sagana v pretekoch s hromadným štartom na majstrovstvách sveta v cyklistike v katarskej Dohe reagujú aj svetové médií. Píšu napríklad, že predĺžil svoje kraľovanie.

Cyclingnews: "Sagan zdolal Cavendisha a úspešne obhájil titul majstra sveta. V tesnom šprinte si Sagan a Cavendish zvolili iné šprintérske línie, ale tá Saganova sa napokon ukázala ako čistejšia."

Valonews: "Sagan je už dvojnásobným majstrom sveta. mnohí očakávali hromadný dojazd, ale bočný vietor v púštnej časti už po 80 kilometri rozdrobil pelotón na skupinky. Kto nebol vpredu, mal smolu vrátane kompletného nemeckého tímu."

Sporza: "Belgičania dominovali majstrovským pretekom, ale ďalší titul má Sagan. Po puči v púšti prišla do cieľa vyčerpaná skupina jazdcov, v ktorej Sagan nemal problém vyhrať šprint. Skvelý Slovák si pridal ešte jednu perlu do zbierky najlepšieho roka svojej kariéry, v ktorom vyhral preteky Okolo Flámska, Gent-Wevelgem, majstrovstvá Európy, víťazil v etapách na Tour de France a stal sa aj celkovým šampiónom WorldTour." 

CyclingPub: "Peter Sagan obhájil dúhový dres majstra sveta." 

Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Nemecká dráma v púšti. Zatiaľ čo Sagan má za dva roky dva tituly majstra sveta, Nemci čakajú na svojho víťaza už 50 rokov."

Gazzetta dello Sport: "Dúhový Sagan v Bettiniho stopách. Pred Slovákom sa len piatim jazdcom podarilo obhájiť titul majstra sveta. Cavendish a Boonen zdolaní."

Isport.blesk.cz: "Peter Sagan vstúpil do histórie - v Dauhe obhájil titul majstra sveta." 

L´Equipe: "Peter Sagan je stále svetovým šampiónom a dúhový dres bude nosiť celú ďalšiu sezónu. Sagan sa ocitol medzi vyvolenými v úzkom kruhu úspešných obhajcov."

De Volkskrant: "Peter Sagan predĺžil svoje kraľovanie! Vyhral šprint skupiny 20 jazdcov a získal druhý titul. Holanďan Tom Leezer v poslednom kilometri útočil, ale nevyšlo mu to." 

The Telegraph a BBC: "Mark Cavendish veľmi túžil stať sa prvým Britom s dvoma titulmi majstra sveta, ale proti bol Peter Sagan. Cavendish sa vydal zaSaganom, ale jeho šprint prišiel neskoro. Takticky som to zbabral, vravel v cieli Mark."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy