Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pošlite nám domov utečenca, napísal Obamovi chlapec
Zdielať na

Pošlite nám domov utečenca, napísal Obamovi chlapec

WASHINGTON / Amerického prezidenta Baracka Obamu dojal list malého Alexa. Chlapec videl v televízii zábery zraneného vrstovníka zo Sýrie a do Washingtonu napísal, že by ho rád pozval domov. Naučí ho vraj jazdiť na bicykli a predstaví spolužiakom. Obama list čítal štátnikom počas zasadnutia OSN.

"Vážený prezident Obama. Spomínate si na chlapca, ktorého v Sýrii odvážala sanitka? Mohli by ste ho, prosím, vyzdvihnúť a odviezť k nám domov? Budeme jeho rodina a on bude naším bratom," napísal šéfovi Bieleho domu šesťročný chlapec z New Yorku. Alex by sa vraj so Sýrčanom rád rozdelil o hračky, naučil ho jazdiť na bicykli alebo ho predstavil spolužiakom.


"Naučím ho sčítať a odčítať," pokračuje chlapec v opisovaní, ako by sa spolu s rodinou o detského utečenca postaral. Obamu Alexove slová natoľko zaujali, že chlapca navštívili s kamerou a nechali ho list prečítať.

Samotný prezident list tento týždeň čítal na stretnutí svetových lídrov, ktoré sa konalo počas summitu OSN. Alex od nich zožal potlesk. 
"Toto sú slová šesťročného chlapca. Veľa nás tým učí. Ľudskosti, ktorú dokáže preukázať malé dieťa, ktoré nevie byť cynické a podozrievavé, nemá strach z ostatných ľudí len kvôli ich pôvodu, vzhľadu alebo vyznania. Mali by sme byť viac ako Alex, "vyhlásil.
Nie je možné overiť, či nápad na spísanie listu aj jeho konečná verzia s košatými súvetiami pochádza čisto z Alexovej hlavy. Video, ktoré Biely dom aj samotný Obama zdieľali na svojom oficiálnom facebookovom profile, však počas 14 hodín videlo vyše 7 miliónov ľudí. Dočkalo sa desiatok tisíc nadšených reakcií.
Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy