Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Stevardi dostali na Slovensku svrab
Zdielať na

Stevardi dostali na Slovensku svrab

BRATISLAVA / Plesnivé postele a spoločné izby až pre sedem ľudí. V takých podmienkach museli prežívať zamestnanci spoločnosti RegioJet, keď vyrazili v žltých vlakoch na Slovensko a čakali tu na ďalšiu smenu - aspoň podľa informácií, ktoré dorazili do redakcie Blesk.cz. Práve to vraj rozpútalo epidémiu svrabu, ktorý chytila celá pražská posádka. Podľa zistení českého portálu Blesk.cz o problémoch vie už aj šéf firmy Radim Jančura.

Informáciu o svrabe pre Blesk.cz najskôr nepriamo potvrdila koordinátorka palubného personálu Adela Hoschová. "My tú situáciu samozrejme riešime, ak k tomu chcete nejaké ďalšie informácie, tak zavolajte niekomu kompetentnému," povedala v telefóne. Práve jej e-mail posádke spoja z Prahy do slovenského Martina má redakcia Blesk.cz k dispozícii. V ňom zúfalo prosí o pomoc s obsadením utorkového spoja. "Z dôvodu epidémie svrabu nemôže dnešná posádka nastúpiť," vysvetľuje a hneď sľubuje mimoriadnu odmenu navyše.

"V byte spať nebudete! Je zabezpečené náhradné ubytovanie!" ďalej píše v elektronickej pošte. Práve ubytovanie v Martine a Košiciach nespĺňa podľa informácií portálu ani základné hygienické požiadavky. "Tieto byty strácajú možnosť oddelenia priestoru pre mužov a ženy, spí tu denne 10 až 12 ľudí, niekedy až 7 ľudí v jednej miestnosti, z nich minimálne traja sú nútení spať na matracoch na zemi," opísal anonym, podľa ktorého sú byty plné plesnivých , špinavých a zdraviu škodlivých matracov.

Lekárske vyšetrenia

Ďalší z e-mailov, ktoré má redakcia k dispozícii, už opisuje konkrétne riešenia svrabu, ktorý sa mal objaviť začiatkom tohto týždňa. "Bol potvrdený u pražskej posádky svrab, na základe tohto je posádka, ktorá mala cestovať do Martina doma a posádky do Košíc a do Martina majú do piatku zabezpečené náhradné ubytovanie," píše v maile vedúci prepravy Pavel Petřík. "Ja to nemôžem vôbec komentovať," povedal Petřík a odkázal redakciu na tlačového hovorcu. Ten svrab potvrdil.

"Ihneď po nahlásení sme začali situáciu intenzívne riešiť a prijali sme opatrenia, aby sa do budúcnosti neopakovala," povedal hovorca holdingu Student Agency Aleš Ondrůj. "Všetky byty sme uzavreli a nechali hĺbkovo vyčistiť. Stevardi podstúpili vyšetrenie u lekára a v kontakte sme tiež s hygienickou službou. Hygiena, zdravie a bezpečnosť sú pre nás absolútne dôležité a podľa toho aktuálne postupujeme, "doplnil.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy