Jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Letoviská v Thajsku zasiahli ďalšie explózie, zranení sú aj turisti
Zdielať na

Letoviská v Thajsku zasiahli ďalšie explózie, zranení sú aj turisti

THAJSKO / Nová séria explózií v piatok zasiahla turistické letoviská v Thajsku a podľa nepotvrdených správ zabila tri osoby a niekoľko ďalších zranila. K útokom sa nikto neprihlásil, podľa špekulácií môže ísť o prejavy nesúhlasu s terajším vojenským režimom v krajine.

Po štvrtkových dvoch explóziách, pri ktorých prišiel o život jeden človek, vybuchli nálože znovu v turistickom stredisku Chua Chin a navyše ešte v meste Surat Thani asi 400 kilometrov južnejšie. Krátko potom explodovali nálože na ostrove Phuket. Podľa agentúry AFP pri dnešných útokoch zomreli traja ľudia.

Piatková séria výbuchov je zrejme spojená so štvrtkovými explóziami, napísala agentúra AFP s odvolaním sa na informáciu thajskej polície. K výbuchom v Chua Chin došlo neďaleko štvrtkových explózií a vyžiadali si okrem mŕtvych aj najmenej troch zranených.

Štvrtkové explózie zabili jednu thajskú predavačku a zranili 19 ľudí, z toho sedem cudzincov. Thajská polícia oznámila, že bomby ukryté v kvetináčoch 50 metrov od seba v obľúbenom letovisku juhovýchodne od Bangkoku boli odpálené na diaľku pomocou mobilných telefónov.

Šéf thajskej vojenskej vlády Prajutch Čan-OCA v prvej reakcii odsúdil atentáty ako čin tých, ktorí chcú v krajine šíriť chaos.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy