Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Lietadlo havarovalo pri pristávaní, skončilo na diaľnici
Zdielať na

Lietadlo havarovalo pri pristávaní, skončilo na diaľnici

MILÁNO / Letisko Orio al Serio pri severotalianskom meste Bergamo muselo na viac ako dve hodiny prerušiť prevádzku kvôli nehode nákladného lietadla, ktoré nadránom zišlo z dráhy a čiastočne vošlo na blízku diaľnicu. Nikto nebol zranený.

Boeing 737-400 o 4:00 hodine ráno pri pristávaní na Bergamskom letisku prešiel runway, prerazil ohradu a predkom sa ocitol na diaľnici. Nedošlo k stretu so žiadnym autom a dvojčlenná posádka stroja neutrpela zranenia. Príčiny nehody zatiaľ nie sú úplne jasné, ale pravdepodobne súvisia s nepriaznivým počasím, ktoré v oblasti panuje, napísal denník Corierre della Sera.

Taliansky Národný úrad pre civilné letectvo ráno informoval, že rušné letisko bolo dočasne uzavreté a prilietajúce lietadlá sú odkláňané na milánske letisko Malpensa. Po viac ako dvojhodinovej prestávke bola prevádzka obnovená.

Doprava je však naďalej prerušená na diaľnici, z ktorej sa teraz špecialisti snažia ťažko poškodené lietadlo dostať. Boeing podľa agentúry ANSA priletel z parížskeho letiska Charlesa de Gaullea.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy