Jasno
15°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Rakúska polícia v pohotovosti: Viedni hrozili teroristické útoky
Zdielať na

Rakúska polícia v pohotovosti: Viedni hrozili teroristické útoky

VIEDEŇ / Kvôli vyhrážkam zvýšilo Rakúsko ostrahu na niektorých policajných staniciach v krajine, ale napríklad i na viedenskom letisku a na hlavnom nádraží. Anonymná hrozba teroristickým útokom prišla podľa úradov e-mailom z "z džihádistických kruhov", informovala agentúra APA.

Zvýšené bezpečnostné opatrenia sa dotkli policajných staníc vo Viedni a spolkových krajín Dolné Rakúsko a Steiermark. Ostrahu úrady posilnili taktiež na viedenskom letisku, ktoré takisto dostalo výhražný list. Polícia prehľadala i hlavné nádražie rakúskej metropoly. Evakuácia žiadneho z dopravných uzlov ale nutná nebola. 

Vyhrážky dostalo niekoľko policajných staníc prostredníctvom elektronickej pošty. Hrozba údajne pochádza z "z džihádistických kruhov". Čo tomu nasvedčuje ale vyšetrovatelia neuviedli. 

Hroza už pominula

Rakúske úrady z rovnakého e-mailu už v minulosti obdržali vyhrážky, uviedol hovorca ministerstva vnútra Karl-Heinz Grundböck. Tentokrát boli ale v texte zmieňované konkrétne miesta, adresy a časy atentátov. Časové obdobie, kedy k týmto útokom malo dôjsť, už podľa úradov vypršalo. 

Podľa Grundböcka neexistuje žiadny dôvod k panike. Teroristické útoky sa viacmenej v súčasnej dobe nedajú vylúčiť nikde v Európe.

Vyšetrovanie prípadu prevzal rakúsky Spolkový úrad na ochranu ústavy a boj s terorizmom, ktorá plní funkciu civilnej kontrarozviedky. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy