Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dovolenkári nastupovali do lietadla smer Turecko s obavami, toto ich čakalo
Zdielať na

Dovolenkári nastupovali do lietadla smer Turecko s obavami, toto ich čakalo

ANTALYA / Stovky Slovákov v sobotu odleteli na dovolenku do Turecka, hoci do lietadla nastupovali s obavami. Viacerí z nich potvrdili, že svoje rozhodnutie odletieť na dovolenku na tureckú riviéru neľutujú.

Jedným z turistov, ktorí neľutuje, že do Turecka odišiel. jeho obavy sa rozplynuli hneď po pristátí. "V Antalyi na letisku žiadny policajt, žiadne zbrane. Pokoj, ako keby sa nič nedialo," hovorí.

"Tu v letovisku je to naozaj v pohode. Momentálne sa nachádzam na terase pri bazéne. Ani náznak toho, že by tu niečo nebolo v poriadku," dodáva Miroslav.

Fakultatívne výlety

Svoju prvú dovolenku v Turecku práve prežíva aj Atila. Trávi ju v rezorte približne 50 km na západ od Antalye. Stihol už aj prechádzku ulicami mesta a plánuje aj fakultatívne výlety. Stihol už aj prechádzku ulicami mesta a dokonca plánuje aj fakultatívne výlety.

"Nikto nám nepovedal ani nepoukázal na to, že nemáme opúšťat rezort. Všetky fakultatívne výlety sú v kurze. Zajtra sa chystáme pozrieť antické pamiatky, múzeum, koloseum a tiež rozmýšľame, že by sme sa išli pozrieť výletnou loďou na vodopády," hovorí Atilla.

Hoci turistom nikto nezakazuje vychádzať z hotelov, podľa bezpečnostného analytika Mariána Majera, ktorý tiež trávi dovolenku s rodinou v Turecku, sú fakultatívne výlety najmä do Istanbulu na zváženie.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Najčítanejšie správy