Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Dve Slovenky sú v nemocnici v Srbsku, ich stav je vážny
Zdielať na

Dve Slovenky sú v nemocnici v Srbsku, ich stav je vážny

NIŠ / V nemocnici v Srbskom meste Niš stále ostávajú zranení turisti. v akom sú zdravotnom stave a tiež príčiny tragickej nehody zisťuje priamo na mieste reportér televízie JOJ Rasťo Striško.

V nemocnici v srbskom meste Niš ležia dve Slovenky, ktoré utrpeli závažné zranenia.

V nemocnici

Stav pacientky Márie je veľmi vážny, no stabilizovaný. Leží na urgentnom príjme chirurgickej kliniky. Reportérovi Rasťovi Striškovi povedala, že sa cíti veľmi zle, bolí ju telo. Má pohmliaždeniny hrudníka a polámané rebrá. Museli podstúpiť viacero operácií.

"Má ťažké zranenia. Je napojená na špeciálne prístroje , ktoré zabezpečujú funkciu životne dôležitých orgánov," potvrdil primár hrudnej chirurgie Alexander Bogdanovič.

Podľa jej slov si nepamätá na priebeh nehody, iba vie, že to bola pokojná cesta, keď sa zrazu autobus zaknísal a následne došlo k havárii. Mária sa prebral pod plechmi, odkiaľ ju vyslobodili srbskí záchranári.

Prežila v spánku

Slovenka Helena leží na ortopédii. Jej stav je tiež vážny, má zlomenú kľúčnu kosť a má poranenú nohu. Navyše ju bolí hlava.

"Pacientka má zlomenú ľavú kľúčnu kosť, pomliaždeniny na pravej nohe, zranenie hlavy. Aj napriek tomu je stabilizovaná," uviedol primár ortopédie Zoran Gulbovič.

Nehodu podľa vlastných slov prežila v spánku. Prebudila sa až v opatere lekárov.

Obe Slovenky môžu byť prevezené na Slovensko nie skôr ako o päť dní. Transportujú ich spolu.

Na mieste je reportér Rasťo Striško:

Najčítanejšie správy