Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Prokurátor neobviní matku chlapca, pre ktorého zastrelili v ZOO gorilu
Zdielať na

Prokurátor neobviní matku chlapca, pre ktorého zastrelili v ZOO gorilu

CINCINNATI / Americká prokuratúra nevznesie žiadne obivnenie proti matke, ktorej trojročný syn na konci mája spadol do výbehu goríl. Jednu z nich potom ošetrovatelia pri záchrane chlapca zastrelili. Prípad vyvolal v USA veľkú pozornosť verejnosti, ktorá rodinu kritizovala za nedostatočnú starostlivosť.

Polícia prešetrovala, či rodičia dávali na svojho syna dobrý pozor a či mohli jeho pádu do výbehu zabrániť. Prokurátor Joe Deters vo vysvetlení uviedol, že matka do ZOO doprevádzala ešte ďalšie tri deti, keď chlapec náhle odbehol.

Dodal, že svojim správaním sa matka vôbec nepriblížila tomu, aby ju mala prokuratúra obviniť. Jej vyšetrovanie požadovali desaťtisíce ľudí, ktorí podpísali príslušnú petíciu.

Ťahal chlapca po priekope

Dvestokilogramový samec gorily nížinnej Harambe podľa videa zverejneného na internete ťahal chlapca po vodnej priekope, ale zjavne mu neublížil. Po desiatich minútach zamestnanci ZOO zviera zastrelili.

Šéf zoologickej záhrady Thane Maynard to následne označil za jedinú možnosť, pretože Harambe bol podľa neho nečakanou situáciou zmätený a mohol chlapcovi ublížiť.

Otvoria úsek s gorilami

ZOO sa v utorok chystá pre návštevníkov opäť otvoriť úsek s gorilami. Výbeh už bude chrániť zosilnený plot. Záhradu čaká aj inšpekcia ministerstva hospodárstva, ktorá preverí jej rolu v incidente.

Zastrelili gorilu, aby ochránili chlapca. Pozrite si archívnu reportáž:

Najčítanejšie správy