Skoro jasno
16°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Český autobus zasiahli vo Francúzsku výstrely, črepiny zranili šesť ľudí
Zdielať na

Český autobus zasiahli vo Francúzsku výstrely, črepiny zranili šesť ľudí

MONTÉLIMAR/PRAHA / Český turistický autobus, ktorý sa vracal zo Španielska, zasiahli v sobotu večer na juhu Francúzska asi dva výstrely. Črepiny z rozbitého čelného skla horného poschodia autobusu poranili šesť zo 75 pasažierov. V autobuse sa viezli deti so sprievodom. Podľa českého veľvyslanectva v Paríži zrejme išlo o náhodnú streľbu.

"Išlo o prestrelenie predného skla. V tejto chvíli môžeme povedať, že nikto nie je v ohrození života," povedala Irena Valentová z ministerstva zahraničných vecí. Zranených ošetrili v blízkej nemocnici. Jedna osoba podľa českej hovorkyne zostáva hospitalizovaná a ostatných účastníkov zájazdu previezli do Česka.

České veľvyslanectvo je v spojení s políciou na mieste nehody. "Zaisťujeme konzulárne služby typu tlmočník, kontakt s vodičom autobusu alebo kontakt s vedením cestovnej kancelárie," dodala Valentová.

Streľba

Podľa prvých informácií neznámy páchateľ strieľal z premostenia diaľnice A7, po ktorej sa autobus v noci pri meste Montélimar presúval, upresnil francúzsky spravodajský portál. Dôvod incidentu nie je jasný, ale v minulosti francúzska polícia riešila niekoľko prípadov, kedy neznámi páchatelia hádzali z diaľničných mostov na autá kamene.

Päť zo zranených ľudí utrpeli ľahké zranenia, jedna 54-ročná žena má podľa FranceBleu vážnejšie zranenia - črepiny ju zasiahli v oblasti oka. Záchranári odviezli všetkých šesť zranených do nemocníc v Montélimare a Valence.

K poškodenému autobusu, ktorý po incidente zišiel na diaľničné odpočívadlo Saulce, rýchlo dorazili záchranári i polícia. Vyšetrovateľom sa zatiaľ nepodarilo páchateľa identifikovať.

Český autobus vo Francúzsku zasiahli výstrely, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Najčítanejšie správy