Jasno
12°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Janukovyčova vila ako atrakcia, nazývajú ju múzeum korupcie
Zdielať na

Janukovyčova vila ako atrakcia, nazývajú ju múzeum korupcie

KYJEV / Rezidencia bývalého prezidenta Ukrajiny Viktora Janukovyča sa stala po jeho úteku atrakciou. Prisvojili si ju bývalí aktivisti z majdanu. Je tam klavír, ktorý vyrobili len pre neho aj vodovodné batéria vykladané krsyštálmi.

Rezidencia bývalého prezidenta Ukrajiny sa rozkladá na ploche takmer 150 hektárov. Po Janukovyčovom úteku si ju prisvojili bývalí aktivisti z Majdanu.

Múzeum korupcie

Pre tamojších obyvateľov je atrakciou, niektorí ju nazývajú aj múzeom korupcie. "Počas Janukovyčovej vlády bola veľmi silná korupcia. A teraz? Veď sa nič nezmenilo," hovorí Ukrajinec Viktor.

Súčasťou prezidentskej rezidencie bola aj podzemná chodba. Kinosála s masážnymi kreslami, súkromný boxerský ring, pozlátené vodovodné batérie v kúpeľniach vykladané drahými kameňmi.

Každý, kto tento dom navštívil, zostal ohromený. V strede obrovskej obývacej miestnosti stojí klavír, ktorý bol špeciálne vyrobený pre Janukovyča. Nikdy ale na ňom nehral. Takých existuje len 25 na svete.

Ukrajinci sa nestačia diviť

Vo vile je aj kostol, do ktorého chodieval kňaz vždy, keď ho exprezident zavolal.

Celý dom je luxusný, Ukrajinci sa nestačia diviť. Krištáľové lustre, mramor, mozaikou vykladaná sprcha aj výťah. Desiatky ľudí z prezidentovho personálu sa vždy vzdialili, keď Janukovyča zbadali. Vraj pre jeho súkromie.

Pozrite si exkluzívnu reportáž priamo z vily exprezidenta Viktora Janukovyča:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy