Oblačno
15°
Bratislava
Viola
18.5.2024
V Los Angeles zavreli pre bombové vyhrážky asi tisíc škôl
Zdielať na

V Los Angeles zavreli pre bombové vyhrážky asi tisíc škôl

LOS ANGELES / V Los Angeles a okolí uzavreli všetky verejné školy. Dôvodom sú bombové vyhrážky. Polícia školy začala prehľadávať. Išlo asi o tisíc škôl, ktoré navštevuje viac ako pol milióna študentov.

Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) došiel napokon k záveru, že hrozba pre ktorú zostali školy zavreté, nebola dôveryhodná. Informoval o tom starosta mesta.

Správca škôl Ramon Cortines hrozbu nepodceňoval. "Vyhrážajú sa nám pravidelne. Dnes nerobíme nič iné, ako obyčajne, len ide o masovú akciu," povedal.

Vyhrážka cez e-mail

Zároveň dodal, že nechce riskovať životy študentov a preto sa do škôl nevrátili. Jeden z členov losangelskej školskej rady dostal podľa agentúry AP elektronickou cestou vyhrážku, ktorú momentálne preverujú.

Podľa dostupných informácií jedna z IP adries v súvislosti s vyhrážkami bola nemecká. Patrila počítaču, ktorý je vo Frankfurte. Školy prehľadávali. 

"Dnes potrebujeme spoluprácu celého Los Angeles. Potrebujeme, aby rodiny a susedia spolupracovali s našimi školami a zamestnancami, aby sme si boli istí, že školy sú bezpečné," povedal predseda školskej rady Steve Zimmer.

Aj školy v New Yorku

Okrem Los Angeles dostali hrozbu aj školy v New Yorku. Polícia ju ale označila za nedôveryhodnú a školy zostali otvorené.

Tento incident prichádza dva týždne potom, ako v mestečku San Bernardino dvaja strelci zabili 14 ľudí.

Pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy