Polojasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Donald Trump? Rasista a extrémista, hovoria Newyorčania
Zdielať na

Donald Trump? Rasista a extrémista, hovoria Newyorčania

NEW YORK / Žiadam absolútny zákaz vstupu všetkých moslimov na územie USA. Týmto vyhlásením si Donald Trump opäť vydobil miesto na mediálnom výslní. Po Mexičanoch teraz rozhneval ďalšiu veľkú skupinu občanov a voličov.

"Vyzývam na úplný zákaz vstupu moslimov na územie Spojených štátov, kým štátni predstavitelia nezistia, čo sa vlastne deje," povedal v jednej z debát reúublikánsky kandidát na prezidenta Donald Trump.

Obchodný magnát Trump žije v New Yorku a vlastní tam niekoľko mrakodrapov nesúcich jeho meno. S veľkou podporou newyorčanov v prezidentských voľbách však nemôže rátať.

New York je totiž tak trochu iný ako zvyšok Ameriky. Tu Vás neodsudzujú za to, ako vyzeráte. Hodnotia to, čo vravíte a ako sa správate k iným. "Donald Trump? Je to môj sused, sused so svojskými názormi," povedal obyvateľ New Yorku.

Rasista a extrémista

Trumpove zovšeobecňujúce výroky Newyorčanom prekážajú. "Je to rasista. Vraví, že urobí Ameriku opäť silnou, podľa mňa ju ničí. Neviem si predstaviť krajinu pod jeho vedením," uviedla Newyorčanka Caroline.

"Donald Trump je extrémista v radoch amerických politikov. Ani by nemal byť politikom, mal zostať v televíznej reality show," myslí si Newyorčan Michael.

Hrozná predstava

Titulky novín a vybičované emócie však neznamenajú, že Trump získa nomináciu republikánov. Kontroverzné výroky sa mu nakoniec môžu vypomstiť. "Myslím, že čím viac hovorí, tým menej je pravdepodobné, že vyhrá. Čím viac hovorí, o to väčší je počet ľudí, ktorí by inak nešli voliť ale pôjdu voliť jeho protikandidátov. Aspoň dúfam," predpokladá Jordie.

Viacerí Newyorčania sú z predstavy Trumpa ako prezidenta zhrození. Vravia, že pokiaľ vyhrá voľby, opustia svoju krajinu. "Vážne by som zvažoval odchod z krajiny, ak by vyhral," oddáva Michael.

Pozrite si priloženú reportáž:

Najčítanejšie správy