Jasno
20°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Maďar, ktorý rozháňal migrantov v Calais kamiónom, jazdí pre slovenskú firmu
Zdielať na

Maďar, ktorý rozháňal migrantov v Calais kamiónom, jazdí pre slovenskú firmu

CALAIS / Maďarsko rieši ďalší škandál v prípade utečencov. Vodič kamiónu prechádzajúci francúzskym prístavnym mestom Calais ohrozoval utečencov na ceste svojim niekoľkotonovým kolosom. Išlo o kamión slovenskej prepravnej spoločnosti, píše britský The Guardian.

Podľa britského Guardianu maďarský vodič Árpád Levente Jeddi pracuje pre slovenskú prepravnú spoločnosť Dabeda, ktorá sídli v Bratislave. Majiteľ spoločnosti pre stránku uviedol, že incident vyšetrí, keď sa vodič vráti do sídla spoločnosti.

Majiteľ kauzu prešetrí

Video vodič zavesil na YouTube. "Viem, že to bolo zverejnené na súkromnom účte. Musím sa najskôr porozprávať s vodičom, zistiť kde boli zábery nakrútené a či to bolo v mojom aute. Neviem všetky detaily," uviedol pre The Guardian majiteľ spoločnosti.

"Ale samozrejme nemôžem dovoliť, aby sa toto dialo. Ak používa môj kamión k tomu, aby urážal ľudí, nemá to povolené," dodal.

Pravicový obsah

Priaznivci Jeddiho zriadili na Facebooku pre vodiča aj fanúšikovskú stránku. Počet jeho priaznivcov zo dňa na deň rastie. pravidelne sa tam objavujú príspevky s krajne pravicovým obsahom. Zábery z videa doplnili kontroverzným nápisom, v ktorom vyzývajú: "Staň sa hrdinom, šliapni na plyn."

Pozrite si celé video z incidentu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy