Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Z Grécka ďalej mieria tisíce migrantov, Slovinci ich napočítali 8 000
Zdielať na

Z Grécka ďalej mieria tisíce migrantov, Slovinci ich napočítali 8 000

ATÉNY/ĽUBĽANA / Na ceste z Grécka cez Balkán do západnej Európy sú stále desiatky tisíc migrantov. Len na slovinskom území napočítali tamojšie úrady v sobotu 7 900 novo prišlých utečencov. Informovala o tom agentúra STA.

Celkovo Slovinskom od 15. októbra prešlo až 210 000 ľudí. Tisíce migrantov sú v pohybe aj v Grécku, do prístavu v Aténach by dnes z ostrovov v Egejskom mori malo doraziť 4 700 ľudí, napísala agentúra DPA.

Migranti do Európy prichádzajú najmä z Turecka a na európsku pôdu vstupujú v Grécku. Z ostrovov v blízkosti tureckého pobrežia ich následne zvážajú trajekty do prístavov v pevninskej časti krajiny.

Tisíce ľudí

V aténskom prístave Pireus pristálo v sobotu viac ako 6 000 ľudí, v nedeľu dopoludnia k nim pribudlo ďalších 1 700 migrantov a viac než tritisíc utečencov by sa mali vylodiť ešte do večera. Cestám cez more teraz praje počasie - v Grécku je teraz asi 25 stupňov a bezvetrie, napísala agentúra DPA.

SITA

Utečenci z Grécka väčšinou smerujú cez balkánske štáty - Macedónsko, Srbsko, Chorvátsko a Slovinsko do Rakúska a Nemecka. V Slovinsku v sobotu registrovali takmer 8 000 migrantov a počas nedeľného dopoludnia dorazili z Chorvátska ďalšie tri tisíce, uviedla agentúra APA.

Čakali na vstup

Väčší nápor migrantov preto registrujú aj na rakúsko-slovinskej hranici. Na hraničnom priechode Spielfeld v nedeľu dopoludnia čakalo 3 800 ľudí na to, až ich pohraničníci vpustia do Rakúska.

Utečenci stále do Európy prichádzajú, pozrite si reportáž:

SITA

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy