Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pápež František vydáva vlastný hudobný album
Zdielať na

Pápež František vydáva vlastný hudobný album

VATIKÁN / Pápež František vydáva svoje vlastné hudobné CD. Podľa mnohých to bude vianočný hit. Tvrdia, že do prvej desiatky sa určite dostane.

Popularitu má František už teraz ako rocková hviezda, jeho slová ľudia milujú, každý sa s ním chce fotiť a chráni ho ako oko v hlave švajčiarska garda.

Predpoklady na megaúspech sú jasné. František vo veku 78 rokov vstupuje ako nováčik do hudobného sveta. Krátko pred Vianocami vychádza jeho prvé hudobné cd.

"Tá myšlienka sa zrodila v moment, keď prvýkrát vystúpil ako pápež na balkón a povedal - dobrý večer. Za dvetisíc rokov ani jedna z hláv katolíckej cirkvi niečo také nepovedala," hovorí producent Don Giulio Neroni.

Prejavy a modlitby

Nepôjde ale o klasický hudobný album.

"Zamerali sme sa na prejavy pápeža, ktoré mal v rôznych krajinách sveta. Spojili sme ich s hudbou. Sme presvedčení o tom, že text v spojitosti s melódiou dokáže posolstvo Františka ešte umocniť," zdôrazňujú skladatelia Dino Doni a Toni Pagliuca.

Jedenásť pesničiek obsahuje prejavy a modlitby a v Taliansku vychádza práve v piatok. V nasledujúcich dňoch a týždňoch by sa mal ale dať kúpiť po celom svete.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy