Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pri zrážke autobusu a nákladiaka zomrelo 43 ľudí, medzi nimi aj chlapec (3)
Zdielať na

Pri zrážke autobusu a nákladiaka zomrelo 43 ľudí, medzi nimi aj chlapec (3)

PUISSEQUIN / Viac ako 40 ľudí zomrelo a zranilo sa pri dopravnej nehode autobusu a nákladiaka na juhozápade Francúzska. Nehoda sa stala okolo pol ôsmej ráno.

Pri nehode zomrel aj trojročný chlapec, ktorý sa viezol v nákladiaku so svojim otcom, píše portál skynews.com.

At least 43 people, including a young child, have been killed after a bus and lorry burst into flames after a head-on crash in France.

K stretu medzi autobusom a nákladným autom došlo pri meste Puisseguin neďaleko Bordeaux. 

Podľa britskej televízie BBC začali obe vozidlá horieť. Francúzska tlačová agentúra uviedla, že zomreli najmä dospelí cestujúci z autobusu aj vodič nákladiaka.

Išli na výlet

Podľa rozhlasovej stanice Europe1 prišlo o život 41 dôchodcov, ktorí išli na výlet. Z autobusu za zachránilo osem ľudí, z nich päť utrpelo zranenia. Podľa tamojších úradov sú ľahké. 

Na miesto nešťastia prišli početné záchranné sily vrátane 60 hasičov. Príčina tragickej nehody vyšetrujú.

Počet mŕtvych sa môže zvýšiť, pretože zranenia štyroch osôb sú vážne, uviedol hovorca ministerstva vnútra Pierre-Henry Brandet. Upresnil, že dve osoby sú silne popálené a ďalšie dve utrpeli ťažké zranenia hlavy.

Cestujúci zhoreli

Niektorí cestujúci z autobusu podľa úradov zhoreli. "Videla som stúpať dym. Nehoda sa stala v nebezpečnej zákrute zvanej líščia studnička," povedala médiám miestna obyvateľka Yvette Seguy. Vozovka bola v dobe nehody údajne vlhká.

Podľa francúzskych médií ide o jednu z najtragickejších cestných nehôd v dejinách krajiny. V júli 1982 na diaľnici pri Dijone zahynulo pri hromadnej nehode desiatok áut a autobusu 53 osôb vrátane 44 detí.

Francúzsky prezident François Hollande z Grécka, kde je na oficiálnej návšteve uistil, že vládne úrady sú "plne mobilizované", aby poskytli pomoc pre dnešnú tragédiu. Na miesto nehody sa vypravil francúzsky premiér Manuel Valls a ďalší politici.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy