Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Fór na najvyššej úrovni, alebo ako žartujú politici
Zdielať na

Fór na najvyššej úrovni, alebo ako žartujú politici

NEW YORK / NEW YORK - Dobrý fór je fór a nezáleží na tom, kto je jeho autorom. Občas sa dokonca zadarí aj politikom. A áno, aj tým, ktorí sedia v onakvejších laviciach, než sú tie na hradnom kopci v Bratislave.

Rokovanie o boji proti islamským fanatikom na Blízkom východe je nesmierne vážna vec. Dánskemu ministrovi zahraničných vecí Kristianovi Jensenovi sa však podarilo do sály prepašovať dobrú náladu.

Elegantný vtip

Omylom totiž oslovil viceprezidenta Spojených štátov ako prezidenta. Okamžite sa však spamätal a svoju chybu obrátil na vtip elegantným spôsobom. "Prezident... pardón, viceprezident. Ale vlastne, ktovie, čo všetko sa ešte môže prihodiť. Ak by ste sa nám teraz chceli zveriť s nejakými novinkami, poďte do toho,“ smial sa popod fúz.

Jensen pritom narážal na fakt, že Američanov už čo nevidieť čakajú prezidentské voľby a hoci súčasný viceprezident Joe Biden stále oficiálne neohlásil svoju kandidatúru na tento post, mnohí by ho radi videli uchádzať sa oň.

Kontrovala aj šéfka pre diplomaciu

Dánskemu ministrovi zahraničných vecí okamžite kontrovala aj šéfka Európskej únie pre diplomaciu Frederica Mogherini, ktorá dostala slovo ako ďalšia.

Bidena tiež oslovila inak. Ako, sa dozviete vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy