Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Kotlebovci protestovali v Gabčíkove, na Bergu sú prví migranti
Zdielať na

Kotlebovci protestovali v Gabčíkove, na Bergu sú prví migranti

Zdroj: SITA

EURÓPA / V Gabčíkove proti migrantom v tamojšej ubytovni protestujú prívrženci Mariána Kotlebu aj miestni obyvatelia. Stretli sa pred Kultúrnym domom, kde postupne niektorí z nich rečnia a prejavujú svoje názory. Atmosféra je zatiaľ pokojná. Situáciu sledujeme v ONLINE reportáži.

Pri rakúsko-slovenskom hraničnom priechode Berg v blízkosti Bratislavy sú ubytovaní prví utečenci. Areál je oplotený len z jednej strany od cesty. Od cyklochodníka spajajúceho Slovensko s Rakúskom je priestor voľne dostupný.

Približne tisíc utečencov prišlo počas noci z piatka na sobotu k hraničnému priechodu medzi Maďarskom a Rakúskom pri obci Heiligenkreuz im Lafnitztal v južnej časti rakúskej spolkovej krajiny Burgenland, odkiaľ ich odvážali autobusmi do Viedne a Grazu. S odvolaním sa na krajinskú políciu o tom informuje agentúra APA. Situáciu sledujeme v ONLINE reportáži.

Rakúske bezpečnostné zložky očakávajú, že hraničným priechodom Heiligenkreuz dnes prejde "niekoľko tisíc" utečencov. Ďalších približne tisíc utečencov by malo v najbližších hodinách využiť priechod Nickelsdorf v severnej časti Burgenlandu. Rakúske orgány zabezpečujú ich presun autobusmi k viedenskému Západnému nádražiu (Westbahnhof).

Situácia na ostatných hraničných priechodoch medzi Maďarskom a Rakúskom je podľa APA zatiaľ pokojná. Agentúra uvádza, že do Rakúska sa presúvajú utečenci, ktorých v piatok poslali do Maďarska zo susedného Chorvátska.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy