Polojasno
22°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Trump mal konflikt s novinárom, nechal ho vyhodiť z tlačovky
Zdielať na

Trump mal konflikt s novinárom, nechal ho vyhodiť z tlačovky

WASHINGTON / Reportér televíznej siete Univison sa dostal do sporu s Donaldom Trumpom, ktorý sa uchádza o republikánsku nomináciu na prezidenta USA. Reportéra vyviedla ochranka.

Donald Trump incident zdôvodnil tým, že novinár sa k slovu dostal mimo poradia, napísala agentúra Reuters.

Vyviedli ho

Moderátor Jorge Ramos kládil Trumpovi otázky, ten ho opakovane vyzýval, aby sa posadil. Ramos mu odpovedal, že má na otázky právo.

"Nie, nemáte. Nemáte slovo. Vráťte sa do Univison," odpovedal Trump. Novinára následne vyviedla bezpečnostná služba.

Jorgeho Ramosa zo sály vyviedla ochranka, vrátil sa:

SITA

Ramos, ktorý kritizoval Trumpov postoj voči nelegálnemu prisťahovalectvu, sa neskôr do sály vrátil a dostal možnosť položiť Trumpovi otázku.

Trump neskôr povedal, že mu návrat Ramosa nevadil. Poznamenal ale, že novinár je evidentne veľmi emotívny človek. "Proste sa postavil a začal kričať, takže tiež nesie vinu," povedal Trump.

Múr na hranici s Mexikom

Miliardár Donald Trump sľúbil, že v prípade volebného úspechu postaví pozdĺž južnej hranice USA múr. Za jeho vybudovanie by malo zaplatiť Mexiko. Mexických prisťahovalcov označil za násilníkov a zločincov. Vyhostiť chce taktiež približne 11 miliónov ľudí, ktorí sú v USA ilegálne.

Miliardára, ktorý sa o prezidentský úrad uchádza po prvýkrát, prieskumy verejnej mienky označujú za favorita nadchádzajúcich republikánskych primáriek. Z vnútrostraníckeho hlasovania vzíde oficiálny republikánsky kandidát na prezidenta.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy