Oblačno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Prsia nie sú zbraň, odkazujú súdu protestujúci v podprsenkách
Zdielať na

Prsia nie sú zbraň, odkazujú súdu protestujúci v podprsenkách

HONGKONG / Dvesto mužov a žien v podprsenkách protestovalo v Hongkongu proti rozhodnutiu súdu, ktorý poslal do väzenia tridsaťročnú ženu za to, že použila svoje prsia ako zbraň proti policajtovi. Súd ju poslal do väzenia na tri a pol mesiaca.

Tridsaťročná Ng Lai Ying obvinila inšpektora Chana Ka Po, že sa jej počas marcových protestov dotkol prsníkov.

Súd ale obvinenie otočil proti nej a rozhodol, že policajta svojimi prsiami úmyselne napadla, aby ho potom mohla sama obviniť z napadnutia. Zároveň ju poslal na tri mesiace a 15 dní do väzenia, píše The Time.  

Smiešne rozhodnutie

Do nedeľných protestov pred policajnou stanicou sa zapojilo asi 200 ľudí oboch pohlaví, ktorí si buď obliekli podprsenku alebo s ňou mávali vo vzduchu na znamenie toho, že prsia nie sú zbraň. Rozhodnutie súdu je podľa prostestujúcich smiešne.

"Preto sme vymysleli tento podivný spôsob, ako dať svetu najavo, ako je to smiešne," vysvetľuje učiteľ na dôchodku James Hon a dodáva, že to bolo prvýkrát v živote, čo mal oblečenú podprsenku.

"To, že som si obliekol podprsenku, vyzerá na mužovi dosť zvláštne," povedal. "Ale nie je to tak hrozné, ako rozhodnutie súdu, ktorý mieril na jeleňa a strelil kozu," dodáva.

Číňania nedávno protestovali proti každoročnému festivalu psieho mäsa. Pozrite si video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy