Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Dvadsaťtri detí skončilo v nemocnici, v bazéne ich zasiahol prúd
Zdielať na

Dvadsaťtri detí skončilo v nemocnici, v bazéne ich zasiahol prúd

LITOMĚŘICKO / Bazén v kempe v Opárenskom údolí na českom Litoměřicku zasiahol v utorok podvečer elektrický prúd, v nemocnici skončilo 26 detí väčšinou vo veku od piatich do ôsmich rokov.

Zranenia detí a dospelých našťastie nie sú vážne. Pre agentúru ČTK povedal hovorca Zdravotníckej záchrannej služby Ústeckého kraja Petr Bureš. Časť detí sa sťažovala na brnenie končatín. Prípad vyšetruje polícia, napísal portál blesk.cz.

Populárna destinácia

Nehoda sa podľa Bureša odohrala v kempe Jordán v Opárenskom údolí, ktoré je populárnou turistickou destináciou. Podľa prvých informácií záchranárov zrejme natiekla voda do šachty s elektrickým vedením.

Záchranná služba previezla 26 detí a troch dospelých do nemocníc v Roudnici nad Labem, Litoměřicích, Tepliciach a Ústí nad Labem. "Nešlo o žiadny prípad bezvedomia, išlo o reakcie na úraz elektrickým prúdom. Rozhodne to nebolo tak, že by sme videli nejaké fibrilácie a podobne. U ôsmich detí išlo o subjektívne problémy, brneli im ruky a podobne," povedal agentúre ČTK Bureš.

Udalosť vyšetruje polícia

Čo presne sa stalo, zisťujú kriminalisti. "Prebieha ohľadanie miesta nešťastia. Udalosť vyšetrujeme. Či došlo k nejakej poruche, musíme najskôr zistiť," uviedla policajná hovorkyňa Šárka Poláčková.

Cez víkend sa vo vode štrkoviska pri Svite utopili sesternice. Barboa (11) a Laura (12) sa chceli len osviežiť. Pošmyknutie na kameňoch ich stálo život:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy