Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Fotografia, z ktorej mrazí. Znázorňuje moment, kedy lev zabil turistku
Zdielať na

Fotografia, z ktorej mrazí. Znázorňuje moment, kedy lev zabil turistku

JOHANNESBURG / Britský denník Daily Mail zverejnil fotografiu, na ktorej je zachytený útok leva na mladú americkú turistku Katherine Chappell. Tá nerešpektovala zákaz a otvorila okienko na aute. Cez to sa dostal lev, ktorý ženu usmrtil.

Fotografiu tragickej udalosti zachytil turista Ben Govender, ktorý išiel v aute za Američankou a jej sprievodcom.

Je na nej vidieť levy v tesnej blízkosti auta. Levica následne vyskočí smerom k vozidlu a vopchá hlavu do otvoreného okna.

Levica ženu pohrýzla a tá zraneniam na mieste podľahla. Ťažké zranenia utrpel aj sprievodca, ktorý sa snažil šelmu odohnať.

"Levy vôbec nevyzerali, že by ich ľudia v blízkosti zaujímali," opisuje chvíle pred tragédiou Govender. "Po útoku levica vytiahla hlavu z auta a z papule jej tiekla krv," cituje muža Daily Mail.

Dvadsaťdeväťročná Katherine a jej sprievodca sa podľa správcu rezervácie Leví park, kde sa tragédia stala, nedostatočne držali základného zákazu a areálom prechádzali s otvorenými oknami.

Katherine Chappell, ktorá v safari zahynula, sa spolupodieľala na výrobe známeho seriálu Hra o tróny.

Nerešpektujú zákazy

Nejde ale o prvý útok leva v juhoafrickom safari. V marci tohto roku levica poranila austrálsku turistku, ktorá otvorila okno na aute, aby si spravila lepšie fotografie.

V americkom Los Angeles nedávno náhodný svedok nakrútil stretnutie muža s medveďom. To malo veľmi neočakávaný koniec:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy