Oblačno
16°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Amerike hrozil druhý Boston, prekazili útok tlakovým hrncom
Zdielať na

Amerike hrozil druhý Boston, prekazili útok tlakovým hrncom

WASHINGTON / Americká polícia informovala, že pyrotechnici zlikvidovali tlakový hrniec, ktorý našli v opustenom aute neďaleko budovy amerického parlamentu vo Washingtone. Majiteľ auta bol zadržaný, uviedla s odvolaním sa na políciu agentúra AP.

Opustené vozidlo parkujúce neďaleko budovy Kapitolu si v nedeľu všimla policajná hliadka. V miestach bol vraj cítiť zápach benzínu.

Oddiel pyrotechnikov potom zničil podozrivý obsah vozidla, vrátane tlakového hrnca, informuje hovorkyňa miestnej polície Kimberly Schneider. Likvidáciu sprevádzal hlasný výbuch, píše portál Fox News.

Zadržaný majiteľ auta

Úrady tiež zadržali majiteľa vozidla, ktorým je muž z Alexandrie vo Virginii.
V marci pri Kapitole pristál Američan na palube vírníka, teda stroja podobného vrtuľníku. Dotyčného obvinili okrem iného z prekročenia zákazu vstupu do vyhraneného vzdušného priestoru. Hrozí mu až deväť a pol roka väzenia.

V roku 2013 pri explózii dvoch bômb vyrobených podomácky z tlakových hrncov zahynuli v Bostone traja ľudia a ďalších viac než 260 ich utrpelo zranenia. Nálože boli umiestnené v cieli medzinárodného maratónu. Muža obžalovaného z podielu na atentátu nedávno americká porota odsúdila k trestu smrti.

Bomby z tlakových hrncov zabili pred 2 rokmi v Bostone 3 ľudia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy