Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pápež pribral, podľa lekárov by mal jesť menej pizze a cestovín
Zdielať na
Zahraničie

Pápež pribral, podľa lekárov by mal jesť menej pizze a cestovín

VATIKÁN / Pápež František v posledných mesiacoch veľmi pribral na váhe a lekári mu preto odporúčili obmedziť konzumáciu obľúbených cestovín a pizze. Tiež má viac času venovať pohybu, aby sa zbavil stresu, ktorý mu prináša jeho funkcia, napísala agentúra ANSA.

František vyvolal v súvislosti so svojím zdravotným stavom znepokojenie už v polovici marca, kedy sa priznal so súkromným odhadom, že jeho pôsobenie v čele rímskokatolíckej cirkvi bude pomerne krátke.

Diétujúci pápež

Vrásky na čele lekárov teraz vzbudzuje aj stúpajúca krivka s údajmi o jeho telesnej hmotnosti, ktorá ich nakoniec prinútila k tomu, aby ho presvedčili so začatím diéty.

Sedemdesiatosemročný František nemusí so svojimi obľúbenými pokrmami skoncovať nadobro, naopak, môže si ich občas dopriať, avšak v obmedzenej miere. Tiež by mal viac chodiť na prechádzky, ktoré mu majú pomôcť uľaviť od stále častejšej bolesti chrbta.

Chýbajúca sloboda

V marcovom rozhovore František poznamenal, že "mu neprekáža byť pápežom". "Jediná vec, ktorú by som chcel, je dostať sa niekedy von bez toho, že by ma spoznali, a zájsť si do pizzerie na pizzu," povedal pápež s tým, že mu chýba, ako sa kedysi ešte ako biskup v Argentíne mohol slobodne pohybovať po metropole Buenos Aires.

Pozrite si video, keď pápežovi odovzdali pizzu priamo do papamobilu:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy