Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Členovia Obamovej ochranky sa vracali z flámu, nabúrali do plotu Bieleho domu
Zdielať na

Členovia Obamovej ochranky sa vracali z flámu, nabúrali do plotu Bieleho domu

WASHINGTON / Ochranka amerického prezidenta Baracka Obamu vyšetruje dvoch príslušníkov, ktorí nabúrali do bezpečnostných brán v Bielom dome. Vracali sa z nočnej pitky. Informácie zverejnil hovorca prezidentovej ochranky Robert Hoback.

K incidentu podľa hovorcu došlo minulý týždeň, keď sa obaja muži vracali z oslavy. Vyšetrovanie vedie generálna inšpekcia amerického ministerstva vnútornej bezpečnosti. Obaja agenti sú mimo služby.

Podľa denníka The Washington Post išli členovia Obamovej ochranky v služobnom aute po prepitej noci. Jeden z nich je údajne členom najužšieho okruhu prezidentových mužov.

Noc s prostitútkami

Tajná služba Spojených štátov (USSS) sa v uplynulých rokoch potýkala s opakovanými blamážami. Jedna z najvážnejších sa stala minulý rok v septembri. Bývalý americký vojak Omar Gonzales preliezol plot pri Bielom dome a prenikol do sídla amerického prezidenta. Ochranka ho zadržala.

Kritike čelili agenti aj v roku 2012. Počas návštevy Baracka Obamu v Kolumbii strávila asi desiatka Obamových bodyguardov večer s najatými prostitútkami.

Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy