Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Učiteľka žiakom prelepovala ústa a priväzovala ich k lavici
Zdielať na

Učiteľka žiakom prelepovala ústa a priväzovala ich k lavici

SCZODZOR / Ani vychovávateľky v škole nemajú božskú trpezlivosť. To, čo sa však dialo v škole v poľskom Sczodore, nemalo obdoby. Učiteľka neposlušným deťom zalepovala ústa a priväzovala ich k lavici.

Zalepené ústa, bitky, či iné formy psychického týrania. Tohto všetkého bola schopná 30-ročná učiteľka z poľského mesta Sczodzor. Joanna používala na deti veku päť až sedem rokov surové praktiky už dlhší čas. Žiadne z nich však otvorene neprehovorilo.

"Matky si už skôr medzi sebou hovorili o tom, že deti zamykala a nadávala im. Vraj sa im vyhrážala zabitím, ale neverila som tomu," hovorí matka jedného z detí.

Diktafón vo vaku

" Jedna z matiek dala synovi do vaku diktafón, ktorý nahrával, čo sa v triede dialo," informuje hovorca poľskej polície Mariusz Ciarka. "Správala sa voči deťom veľmi nezodpovedne. Kričala na ne, ústa im prelepovala páskou a strašila ich že ich priviaže k stolom," hovorí vyšetrovateľka Ewelina Znachowska.

V súvislosti s prípadom začala už vyšetrovanie nielen polícia, ale do veci sa vložilo aj poľské ministerstvo školstva. "Som veľmi zaskočená prípadom zalepovania úst deťom. Učiteľku, ktorá to robila, sme už odvolali z vyučovacieho procesu. Do školy posielame kontrolu," povedala ministerka školstva Joanna Kluzik-Rostkowska.

Zarážajúce pritom je, že ide o malú školu a  o krutom správaní voči deťom tak mohli podľa polície vedieť aj iní učitelia. Pokiaľ sa obvinenia potvrdia, ženu pravdepodobne obvinia z týrania detí.

Pozrite si reportáž redaktora Petra Dzurillu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy