Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Matka týrala syna (8), úrady ho umiestnili do náhradnej rodiny
Zdielať na

Matka týrala syna (8), úrady ho umiestnili do náhradnej rodiny

KENDICE / V Kendiciach neďaleko Prešova odobrali mladej žene jej 8-ročné dieťa. Chlapca mala podľa obvinení polície fyzicky a psychicky týrať. Že s dieťaťom niečo nie je v poriadku, si všimli jeho vyučujúci, ktorí upozornili úrady.

Adam vyrastal bez otca, iba so svojou mamou. Starala sa o neho v skromných podmienkach. V poslednej dobe sa na tele chlapca objavovali modriny. Jeho vyučujúci mali vážne obavy, a tak začali konať.

"Polícia začala konať na základe podnetu zo školy. Na tele chlapca vyučujúci zbadali známky fyzického násilia," informuje hovorca policajného zboru Daniel Džoanik.

Náhradná starostlivosť

Teraz je prvákom, no už na inej škole. "Vzhľadom na to, že ide o citlivé informácie a predpokladám, že sú stále v štádiu riešenia, tak nebudem poskytovať podrobnejšie informácie," povedal riaditeľ školy.

"Dieťa bolo na základe predbežného opatrenia súdu umiestnené do náhradnej starostlivosti v profesionálnej rodine," povedala Jana Lukáčová z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

Stíhaná na slobode

Podľa informácií televízie JOJ žene odporučili návštevu psychológa. Podľa susedov chlapec von veľmi nechodieval. Vraj si všimli, že niečo nie je v poriadku, no neverili, že to zájde až takto ďaleko.

"Sociálnoprávna ochrana detí a sociálna kuratela zabezpečila v akútnej situácii starostlivosť o dieťa a ďalej vykonáva opatrenia na zabezpečenie jeho zdravého psychického, fyzického a sociálneho vývoja. Vyšetrovaniu vzniku situácie sa venujú orgány činné v trestnom konaní," tvrdí Lukáčová.

"Matka bola obvinená zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Stíhaná je na slobode," informuje Džobanik.

Téme sa venuje redaktorka Daniela Jureková:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy