Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Hrdinovia zrúteného lietadla, chlapcovi (2) zachránil život vlastný otec
Zdielať na
Zahraničie

Hrdinovia zrúteného lietadla, chlapcovi (2) zachránil život vlastný otec

TCHAJ / PEJ - Pri hlavnom meste Taiwainu pokračuje aj vo štvrtok pátranie po dvanástich ľuďoch, ktorí sú nezvestní odkedy sa v stredu zrútilo lietadlo spoločnosti TransAsia Airways. Predpokladá sa, že väčšinu z nich vzala voda rieky, do ktorej stroj spadol. Najmenej 31 osôb zahynulo a 15 ďalších nešťastie prežilo.

Medzi zachránenými je aj taiwanská rodina s dvojročným synom. "Nenašli sme živých a ani telá z 12 nezvestných, ale nevzdávame sa. Budeme v hľadaní pokračovať," vyhlásil predstaviteľ tchajpejského hasičského zboru Jie Čun-sing.

Taiwanskému páru a ich dvojročnému dieťaťu zachránil pravdepodobne život fakt, že si tesne pred štartom vymenili miesta.

Presadli si

Pôvodne sedeli na ľavej strane stroja, ale požiadali posádku, aby si mohli presadnúť na pravú stranu, pretože sa otcovi rodiny nepáčili zvuky vychádzajúce z oblasti ľavého krídla lietadla, napísal United Daily.

"Tie zvuky ho znepokojili," uviedol denník bez ďalších podrobností.

SITA

Nové miesta rodiny sa nachádzali vedľa praskliny, ktorá sa v trupe lietadla vytvorila po zrútení. Otec rodiny dokázal týmto otvorom vytiahnuť do bezpečia manželku a potom zažal v kalných vodách pátrať po svojom synovi.

Podľa taiwanskej tlače mu trvalo tri minúty, kým uvidel svoje dieťa. Chlapec nejavil známky života. Tvár mal bledú a modrali mu pery.

Chlapec je v nemocnici

Otec okamžite začal s oživovaním, vrátane masáže srdca a dýchania z úst do úst. Nakoniec sa dieťa podarilo oživiť a otec ho dal do rúk záchranárov. Tí ho prepravili do nemocnice.

SITA

Chlapec je momentálne vo vážnom, ale stabilizovanom stave. Aj matka dieťaťa skončila so zlomeninami v nemocnici.

Záchranári z rieky vylovili takzvané čierne skrinky s nahrávkou letových dát a rozhovorov z kokpitu:. Žiadne informácie z nich ale zatiaľ nie sú k dispozícií.

Otec zachránil život svojmu synčekovi:

Zdielať na

Najčítanejšie správy