Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Útočníci z Paríža si dôkladne vybrali zbrane. Čím vražednejšie, tým lepšie
Zdielať na

Útočníci z Paríža si dôkladne vybrali zbrane. Čím vražednejšie, tým lepšie

PARÍŽ/BRATISLAVA / Výsluchy svedkov, či analýza video záberov z miesta šialenej streľby. To všetko aj v týchto chvíľach dopodrobna rozoberajú parížski vyšetrovatelia. Aj na prvý pohľad nepochopiteľné kroky zločincov, dávajú policajtom informácie, pomáhajúce k ich dolapeniu.

Teroristi si zbrane rozhodne nevyberali náhodou. Dôvod je jasný - rozdiel v tom, čo dokáže pištoľ a čo útočný kalašnikov, je obrovský.

Spolu s profesionálnym inštruktorom sa štáb TV JOJ vybral na strelnicu. Vyzbrojený dvomi rôznymi zbraňami. Strieľalo sa na asi centimeter hrubú kovovú platňu. "Čo sa týka streľby z pištole, náboj nemá až takú výkonnosť," vysvetľuje strelecký inštruktor Gabriel Trojčák.

Náboj 7,62 má veľkú priebojnosť. Je vidieť, kde došlo k značnému poškodeniu cieľa. Pozrite sa:


Aj tento poznatok zrejme vyšetrovateľom pomohol vystopovať, z akého spektra zločinci pochádzajú a s akými zbraňami trénujú.

Chladnokrvní zabijaci

Amatérske video si podrobne prezrel aj šéf elitného komanda policajných kukláčov. Aj preňno je nepochopiteľný tento moment. Útočník sa zastaví a zodvihne stratenú tenisku.

"S takou chladnokrvnosťou akou sa pohybovali priamo na mieste a napriek tomu ešte mali čas na také drobnosti ako vyzdvihnúť topánku," hovorí.

Útok plný paradoxov zavŕšili stratené doklady, ktoré si zabijaci zabudli v aute. Pre informačné embargo stále nie je jasné, či boli pravé, alebo falošné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy