Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
V Paríži strieľali vycvičení profesionáli, tvrdí expert
Zdielať na

V Paríži strieľali vycvičení profesionáli, tvrdí expert

PARÍŽ/BRATISLAVA / Teroristi, ktorí v stredu zaútočili v parížskom sídle satirického týždenníka Charlie Hebdo, boli jednoznačne vycvičení profesionáli. Tvrdí to bývalý člen elitného vojenského komanda Gabriel Trojčák. Odborník a bezpečnostný inštruktor si po zhliadnutí autentických záberov myslí, že za správaním ozbrojencov, musel byť tvrdý výcvik.

Autentické zábery, ktoré vznikli krátko po tom, ako dvaja útočníci opustili vystrieľanú redakciu ukazujú, že útočníkom išlo len o jediné - prestrieľať sa za každú cenu.

Okrem brutálnosti ozbrojencov laikom video veľa nepovie. Profesionálny bezpečnostný inštruktor v nich však vidí mnoho informácií, o ktoré sa budú vyšetrovatelia opierať. "Ako sa pohybujú, ako držia zbrane, ako kryjú jeden druhého, berú si väčší perimeter - usudzujem,  že už majú za sebou nejaký výcvik a s najväčšou pravdepodobnosťou majú za sebou aj bojové skúsenosti," hovorí Gabriel Trojčák. Pozrite si reportáž:

Dokonale vyzbrojení

"Pravdepodobne sú vyzbrojení zbraňami AK 47 typu Kalašnikov," pokračuje expert.

Ide pritom o jednu z najlepších zbraní vôbec. Mimoriadne presná, a účinná. O príprave ozbrojencov svedčia aj ďalšie fakty.

Motív neznámy

Policajní vyšetrovatelia teraz veľmi podrobne skúmajú všetky amatérske zábery, aby získali čo najviac informácií o samotných útočníkoch, ale aj ich motíve. VIAC O ÚTOKU ČÍTAJTE TU: Boh je veľký, kričali útočníci z Paríža. A brutálne vraždili

Súvisiace články

Najčítanejšie správy