Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kuriózna krádež. Lupič svoju obeť zhypnotizoval
Zdielať na

Kuriózna krádež. Lupič svoju obeť zhypnotizoval

LONDÝN / Vo vinotéke Hops and Pops na severe Londýna došlo ku kurióznej krádeži. Majiteľa obchodu Aftaba Haidera totiž lupič zhypnotizoval a následne okradol o stovky libier. Krádež sa podarilo zachytiť i na kameru.

Zlodejovi bol príkladom iluzionista Derren Brown. Lupič bol sebaistý a presne vedel, čo robí. Navyše uniká i polícii.

Lupič úradoval 11. septembra vo večerných hodinách. Keď opustil vinotéku, zľahla sa po ňom zem, píš britský server Sunday Express.

Polícia ho nevie dolapiť, preto sa rozhodla záznam z kamery zverejniť. Na videu je vidieť celý priebeh krádeže.

Lupičom bol muž z východnej Európy. Na sebe mal čiernu bundu. Sprvu sa len obšmietal okolo Haidera, ktorý vykladal tovar do regálov.

Gesto bodnutia

Vzápätí ho vyrušil a urobil gesto voči jeho tvári v úrovni očí. Pripomínalo to bodnutie. Od toho momentu bol Haider mimo.

Lupič neváhal a hypnotizovanému majiteľovi vybral z vrecka na nohaviciach peňaženku. Odtiaľ si vzal celú hotovosť. Následne chytil Haidera za rameno. Celú dobu sa pritom majiteľovi prihováral.

Keď mal situáciu pod kontrolou, siahol do Haiderovho druhého vrecka a vybral odtiaľ dennú tržbu. Následne mu poklopal po ramene a rýchlo ušiel.

Niekoľko sekúnd Haider nevedel, kde je a ani čo sa deje. Až keď sa spamätal, uvedomil si, že sa čosi stalo. Šikovného lupiča zastaviť ale nedokázal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy