Jasno
17°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Kráľovná z nej nebude, thajská princezná rezignovala
Zdielať na
Zahraničie

Kráľovná z nej nebude, thajská princezná rezignovala

BANGKOK / Manželka thajského korunného princa, ktorej sedem príbuzných zatkli pre podozrenie z korupcie, sa vzdala svojho kráľovského titulu. S odvolaním na kráľovský palác o tom informovala agentúra AFP. Vraj to znamená, že sa princ Vatčirálongkón a jeho žena Šrírasmí rozviedli.

Palác vo vyhlásení uviedol, že kráľ Pchúmipchon Adundét prijal písomnú žiadosť princezny Šrírasmí.

"Princezná Šrírasmí, manželka korunného princa Vatčirálongkón napísala, že s úctou rezignuje na svoje postavenie v kráľovskej rodine, a jej veličenstvo kráľ jej vyhovel," konštatuje sa v komuniké.

Šrírasmí bola treťou ženou korunného princa. Svadba sa konala v roku 2001 a manželia majú spolu deväťročného syna. Podľa spravodajského portálu BBC sa ale už nejakú dobu vedelo, že manželia žijú odlúčene, hoci spolu naďalej navštevovali oficiálne akcie.

Pašovanie a vydieranie

Princezninho strýka, policajného generála, zatkli s obvinením, že zhromaždil obrovské množstvo peňazí prostredníctvom pašovania a vydierania v stávkovom prostredí. Tiež štyria princezniní súrodenci a dvaja ďalší príbuzní skončili v putách.

Princ Vatčirálongkón by mal nahradiť svojho osemdesiatsedemročného chorého otca, kráľa Pchúmipchona Adundéta a Šrírasmí sa mala stať kráľovnou.

Súčasný kráľ je naďalej vládnucim monarchom a v Thajsku je to veľmi uctievaná a zjednocujúca postava. Na tróne je od roku 1946.

Pozrite si priložené video:

Zdielať na

Najčítanejšie správy