Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Parížske predmestie desí šelma na úteku
Zdielať na

Parížske predmestie desí šelma na úteku

PARÍŽ / Francúzski policajti, požiarnici i lovci medveďov pátrajú na východnom predmestí Paríža po mačkovitej šelme. Podľa svedkov sa potulovala po parkovisku v blízkosti obchodného domu. Doteraz sa zviera nepodarilo nájsť, informovala britská BBC.

Predátora vo štvrtok videlo niekoľko očitých svedkov neďaleko zábavného parku Disneyland a jedna žena ho stihla aj vyfotografovať.

Zatiaľ nie je jasné, odkiaľ šelma pochádza a komu patrí. Úrady vyzvali obyvateľov dedinky Montévrain a dve ďalšie obce, aby nevychádzali z domu.

Deťom z okolia mimoriadne predĺžil pobyt v škole. Učitelia ich totižto nepúšťali samé domov a čakali, až si pre ne prídu rodičia.

Reprofoto/The Daily Telegraph

Vrtuľník vybavený termokamerou šelmu odhalil v neďalekom lesíku, ale po príchode pátracieho tímu sa našli už iba stopy.

SITA

Školy pod dohľadom polície

Lov na predátora vo voľnej prírode komplikuje podľa odborníkov okrem iného aj to, že má sklon k siestám. Môže napríklad zaspať na strome a hodiny sa nepohnúť.

Úrady vo štvrtok večer odvolali pátranie, bude sa pokračovať v piatok ráno. Všetky školy v okolí Montévrainu budú strážiť policajti.

Povolenie na odstrel

Pravdepodobne tiger je chránený živočíšny druh, pátrači by preto neradi na šelmu strieľali. "V rámci možností sa ho pokúsime uspať. Ak sa bude správať agresívne, vydáme povel na jeho zastrelenie," povedal novinárom zástupca francúzskych úradov.

Žiadna zoologická záhrada, zvierací park, cirkus či súkromná osoba doteraz nenahlásili chýbajúceho zviera. V Montérvaine bol do nedele cirkus, kancelár starostu avšak odmietla tvrdenie, že by mohlo zviera utiecť.

Miestni obyvatelia sa domnievajú, že by mohlo ísť o predátora, ktorého niekto chová ilegálne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy