Oblačno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Nesmrteľní Kennedyovci, Edward Kennedy mladší začína ako senátor
Zdielať na
Zahraničie

Nesmrteľní Kennedyovci, Edward Kennedy mladší začína ako senátor

WASHINGTON / Do americkej politiky vstúpil ďalší potomok významnej dynastie Kennedyovcov. Získaním senátorského kresla v hornej komore parlamentu v štáte Connecticut sa o to postaral demokrat Edward Kennedy mladší, známy ako Ted. Je synom niekdajšieho vplyvného senátora za Massachusetts Edwarda Kennedyho, ktorý v roku 2009 podľahol rakovine mozgu, a synovcom zavraždeného prezidenta Johna F. Kennedyho.

Päťdesiattriročný Ted Kennedy vo voľbách vo svojom okrsku porazil republikána Bruca Wilsona. Prvýkrát sa o Tedovi Kennedym ako o možnom demokratickom kandidátovi hovorilo v roku 2012.

Vtedy sa špekulovalo, že by mohol kandidovať za rodný štát Massachusetts do amerického Senátu. Kennedy sa ale nakoniec rozhodol pre štátny zákonodarny zbor Connecticutu, kde žije už dvadsať rokov.

SITA

Slávna rodina

Rodina Kennedyovcov bola v politike i v spoločenskom živote povojnových Spojených štátov neprehliadnuteľná. Zároveň však čelila osobným tragédiám.

Strýkov terajšieho senátora a bratov jeho otca John a Robert zavraždili. Jeden ako prezident krajiny, druhý ako uchádzač o nomináciu na neho a senátor.

Nešťastie stretlo i Johna, syna zavraždeného prezidenta. V roku 1999 zahynul v troskách lietadla.

Neslávny dátum 22. november 1963, prezidenta Johna F. Kennedyho zavraždili:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy