Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Nemecko deportovalo radikálneho moslima, ktorý obhajoval Islamský štát
Zdielať na

Nemecko deportovalo radikálneho moslima, ktorý obhajoval Islamský štát

Zdroj: Facebook

MNÍCHOV / Prívrženca radikálnej vetvy islamu - saláfizmu, ktorého prednedávnom bavorský minister vnútra Joachim Herrmann nazval obrovskou hrozbou pre Nemecko, deportovali naspäť do rodného Turecka. Dôvodom boli jeho vyhlásenia obhajujúce činy teroristov z organizácie Islamský štát.

Erhan A. sa verejne vyjadril, že by zabil aj vlastnú rodinu, ak by sa postavila proti Islamskému štátu, píše magazín Focus. Po tomto vyhlásení bavorský minister vnútra Herrmann jednoznačne usúdil, že takýto ľudia nemajú v jeho krajine čo hľadať.

"Niekto, kto verejne schvaľuje zverstvá teroristickej organizácie Islamský štát nebude mať s nami nič spoločné," vyhlásil Herrmann. 

Po vyhláseniach putoval džihádista na začiatku októbra do väzby. Herrmann zareagoval tvrdo. Jeho nekompromisný prístup iní politici podrobili kritike, ale minister si stál za svojim. Zdôraznil, že prípad posúdil veľmi citlivo. "Vieme, že páchal bombové útoky v Sýrii a Iraku," povedal. 

Deportovali ho

Bavorská vláda mala v piatok ráno posadiť dvadsaťdvaročného Turka do lietadla a poslať späť do vlasti.

Právnik mladého muža deportáciu odsudzuje. Podľa jeho slov, Erhan nie je zločinec a ani nespáchal nič proti nemeckému štátu. Je len mladým mužom, ktorý sa počas rozhovoru pre médiá nechal vlákať do pasce.

Najčítanejšie správy