Oblačno
21°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Výpoveď vrahyne zo školy. Takto zabila Petra (†15)
Zdielať na
Zahraničie

Výpoveď vrahyne zo školy. Takto zabila Petra (†15)

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU / Vrahyňa zo Žďáru nad Sázavou, ktorá na strednej škole dobodala jedného študenta a ďalších ľudí zranila, s vyšetrovateľmi spolupracuje. Kriminalisti tak dávajú dokopy mozaiku tohto brutálneho útoku. Policajný vyjednávač, ktorý zachránil život jednej rukojemníčke, dostane vyznamenanie. In memoriam bude prezidentom vyznamenaný aj mladý študent Petr Vejvoda.

"Život meriame skutkami, nie časom," píše sa na parte Petra Vejvody, ktorý v šestnástich rokoch zomrel, keď išiel na pomoc kamarátke. Pre všetkých študentov je hrdina a celá škola i takmer celé mesto, sa s ním pôjde v pondelok rozlúčiť na pohreb.

Po dvoch dňoch vypočúvania vrahyne, majú vyšetrovatelia jasno. Mladá žena, Barbora, si mesto a školu vybrala náhodne na internete, ubytovala sa v hoteli. Ráno o pol ôsmej si školu obišla a dostala sa medzi študentov. Prvú náhodnú dievčinu v šatni napadla a porezala na ruke replikou vojenského noža s čepeľou dlhou 21 centimetrov.

Zastal sa jej kamarát Peter, ktorého následne bodla do hrudníka. Chlapec vykrvácal. Pozrite si reportáž:


Žena sa však vrhla na ďalšie dievča. Použila slzný sprej a bodla ju do brucha. Vzala si ju ako rukojemníčku. Tej zachránil život vyjednávač, keď sa sám ponúkol ako rukojemník. Zranené dievča ošetrili záchranári. Aj policajta žena zranila na hlave.

Dostane doživotie?

Testy nepotvrdili drogy ani alkohol. Útok vraj Barbora ľutuje. Na rad teraz prichádzajú znalecké posudky. Ak sa zistí, že bola v čase útoku nepríčetná, doživotnému trestu sa vyhne. Starostlivé plánovanie činu však tomu údajne nenasvedčuje.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy