Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Český guru liečil ženy znásilnením
Zdielať na
Zahraničie

Český guru liečil ženy znásilnením

Zdroj: reprofoto: blesk.cz

ZLÍN / Krajský súd v českom Zlíne odsúdil v utorok na desať rokov zakladateľa ezoterickej školy Poetrie. Jaroslav Dobeš (43) totiž ženy, ktoré za ním prišli s psychickými problémami, liečil znásilnením. Informáciu priniesol denník Blesk.

Dobeš, nazývaný aj guru Jára či Óm nadsamec, podľa obžaloby ženy a dievčatá na seminároch "odháčkovával". Tvrdil im, že ich problémy sú spôsobené háčkami, ktoré v nich zanechali bývalí sexuálni partneri. Tie im mali komplikovať život. On potom ženám tieto háčiky sexuálnym aktom uvolňoval, píše denník Blesk

Ženy o tejto metóde nič nevedeli. Niektoré sa bránili, väčšina z nich však po úvodnom dýchacom cvičení nebola schopná ovládať svoje telo.

Lektorky školy, na čele s Barborou Pláškovou (40), ktorú súd odsúdil na deväť a pol roka, riadili tieto dýchacie cvičenia a stimulovali ženy na pohlavných orgánoch. Následne sa mal objaviť Dobeš, ktorý so ženami krátko súložil.

Obete znásilnenia

Semináre sa konali v Zlíne a oblasti Olomouca a Dobešovi škola slúžila ako zdroj obživy. Odháčkovaním prešlo podľa štátnej zástupkyne Ivety Eichlerovej asi 350 žien - niektoré dobrovoľne, iné nie.

Niektoré zo žien do školy priviedli aj svoje známe. Podľa znalkyne Aleny Gayovej ale išlo o inteligentné ženy, ktoré však boli na Dobešovi závislé.

Dobeš aj jeho spolupracovníčka Plášková pred spravodlivosťou utiekli do cudziny.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy