Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Chlapec (9) stráca zrak, rodičia mu plnia sny
Zdielať na

Chlapec (9) stráca zrak, rodičia mu plnia sny

ANCHORAGE / Chlapec z amerického Texasu trpí nevyliečiteľnou chorobou a podľa slov lekárov čoskoro oslepne. Aj napriek tomu nestratil túžbu vidieť niečo neobyčajné - polárnu žiaru. Rodičia museli rýchlo konať.

Svet je pre deväťročného Bena z Texasu deň čo deň tmavší. Čoskoro sa zahalí do absolútnej tmy.

Malý Američan sa narodil predčasne - štyri mesiace pred plánovaným termínom. Nevážil ani trištvrte kila. Lekári rodičov varovali, že to neveští nič dobré.

Spísal si zoznam

"Hovorili nám, že nikdy nebude vidieť, ani počuť," priznala Benova mama Heidi. Napriek trpkému osudu je Ben veľký bojovník a pustil sa do vopred prehratého boja. V deviatich rokoch je na tom ale lepšie, než lekári dúfali. Nikto už ale nedokáže zabrániť tomu, čo ho v najbližšej dobe čaká.

Ben si pred časom spísal zoznam všetkého, čo chce predtým, ako celkom oslepne, vidieť. Rodičia sa preto postarajú o výlet do Oklahomy, aby videl pravý indiánsky tanec. Plánujú navštíviť aj Londýn a Paríž.

Pozrite si príbeh malého bojovníka:

Najväčšou túžbou bolo naživo vidieť polárnu žiaru. Matka s otcom neváhali a malého Bena zobrali na Aljašku rovno do divočiny. Tešil sa presne tak, ako sa deti zvyknú tešiť. "Je to nádhera," povedal Ben.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy