Oblačno
15°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Muž s ebolou ušiel z nemocnice, prechádzal sa po trhu
Zdielať na

Muž s ebolou ušiel z nemocnice, prechádzal sa po trhu

MONROVIA / Pacient so smrteľným vírusom ušiel z nemocnice v Libérii. Bol vyhladovaný a snažil sa nasýtiť na miestnom trhovisku. Jeho prítomnosť spôsobila medzi ľuďmi paniku a pohoršenie.

Afriku vystrašil ďalší prípad pacienta nakazeného smrtiacou ebolou. Utiekol z karantény a vydal sa hľadať jedlo na zaplnené trhovisko.

Znepokojujúce video nakrútili v pondelok okoloidúci v hlavnom meste Libérie Monrovia. Muž v červenom tričku a s viditeľným označením eboly, sa prechádzal po tamojšom trhovisku, píše The Independent.

Správal sa agresívne

Snažil sa nájsť nejaké jedlo a podľa svedkov sa pokúšal ukradnúť zo stánkov kúsok chleba. Jeden zo svedkov tvrdil, že utiekol z preplnenej nemocnice Elwa, kde mu nedávajú jesť.

Nakazený muž vzbudil na trhovisku pohoršenie, pretože mohol nakaziť stovky ľudí. Správal sa agresívne ku všetkým, ktorí sa ho pokúšali prehovoriť, aby sa vrátil do nemocnice.

Hromadný útek

Na trhovisko dorazili členovia tímu Lekári bez hraníc v ochranných odevoch. Muža spacifikovali a naložili do špeciálneho vozidla. Momentálne je späť v karanténe.

Pozrite si priložené video:

Nemocničné zariadenie v Monrovii zažilo perné chvíle aj v polovici augusta. Dav zaútočil na personál nemocnice. Z karantény vtedy ušlo 29 pacientov nakazených ebolou. Tí sa vrátili späť až po niekoľkých dňoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy