Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Hurikán pustoší Karibik, zahynulo päť ľudí
Zdielať na

Hurikán pustoší Karibik, zahynulo päť ľudí

BERMUDY / Obyvatelia Bermúd sa pripravujú na príchod hurikánu Cristobal. Silné dažde a záplavy, ktoré pustošia Karibik, si vyžiadali päť mŕtvych. Postupne sa blíži na Floridu, píše Miami Herald.

Rýchlosť vetra hurikánu Cristobal dosiahla 130 kilometrov za hodinu. Meteorológovia očakávajú, že do štvrtka naberie na sile.

Oko cyklónu sa pravdepodobne vyhne Bermudám, zasiahne menšie ostrovy severozápadne od nich.

V utorok večer hurikán od srdca britského zámorského územia delilo 670 kilometrov.

Extrémne vysoké vlny

Silné dažde v posledných hodinách potrápili obyvateľov, hoteliérov a turistov na Bahamách. S prívalmi vody sa pasujú ostrovy Turks a Caicos.

Podľa Miami Herald na Bahamách zomrel jeden človek. Dve obete hlási Dominikánska republika, ďalší dvaja zahynuli na Haiti. Viac ako 640 ľudí muselo opustiť svoje domovy.

Odborníci z floridského Národného centra pre hurikány oznámili, že Cristobal neudrie na pobreží Spojených štátov. Od Floridy až po Severnú Karolínu je potrebné počítať so silnými vlnami, ktoré ohrozujú predovšetkým surfistov.

Nedávno na Havaji

Začiatkom augusta zasiahla Havajské ostrovy tropická búrka Iselle. Priniesla so sebou prívalové dažde, silný vietor a vysoké vlny. Ostrovy boli bez prúdu.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy