Oblačno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Počasie v letoviskách, sem sa oplatí cestovať
Zdielať na

Počasie v letoviskách, sem sa oplatí cestovať

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Mnohí Slováci majú dovolenku ešte pred sebou. Niektorí preferujú Afriku, iní Európu. Meteorologička Najlepšieho Počasia Miriam Jarošová pripravila prehľad, kam sa oplatí vycestovať.

Tohoročné leto v Chorvátsku sa vyznačuje veľkou premenlivosťou počasia, častými a silnými búrkami a nižšou teplotou. V najbližších dňoch sever krajiny, okolie Rijeky, Zadaru, až po Šibenik pocíti vplyv chladného vzduchu.

Budú sa tvoriť prehánky a teplota počas dňa dosiahne 24 až 27°C. Budúci týždeň už bude slnečný, popoludní prehánky len ojedinele a teplota sa zdvihne na 27 až 30°C.

Okolie Makarskej bude, čo sa týka oblačnosti a zrážok, na tom lepšie.   Prehánky len ojedinele, prevažne slnečno a teplota počas víkendu do 28, budúci týždeň až do 31°C.

Podobne na tom bude aj Dubrovník so svojim okolím, slabé prehánky v nedeľu a v pondelok, keď bude teplota len do 26°C, potom vzostup teploty na 29°C. Teplota vody je od 23 °C na severe po 25-26 °C na juhu.

Najrýchlejšia cesta do Chorvátsk.

Prehľad cien tovarov a služieb v Chorvátsku.

Horúce leto v Grécku

Grécke ostrovy v týchto dňoch ponúkajú až horúcu podobu leta.  V týchto dňoch  je tam maximálna denná teplota nad 35 °C. V ďalších dňoch sa síce očakáva mierne ochladenie spojené s prítomnosťou chladnejšieho vzduchu v Grécku, ale búrky sa očakávajú len izolovane a teplota sa zníži z 36°C na 29 až 33°C. Teplota vody 26-27°C.

Do Talianska južnejšie

Taliansko v okolí Rimini bude mať podobné počasie ako Zadar. Ale počas týždňa sa aj tu bude slnko ukazovať častejšie. Teplota do 27°C. Čím južnejšie v Taliansku pôjdete, tým bude slnka na oblohe viac a teplota bude stúpať.  Voda má veľmi podobnú teplotu ako v Chorvátsku.

Počasie nám dokáže síce dovolenku pokaziť, ale ak sme tam s ľuďmi, ktorí sú nám blízki, ani dážď nevadí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy