Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Čierny humor ako temné proroctvo: Holandský pasažier odfotil lietadlo smrti
Zdielať na

Čierny humor ako temné proroctvo: Holandský pasažier odfotil lietadlo smrti

AMSTERDAM / Holandský cestujúci, ktorý mal na Facebooku profil pod menom Cor Pan, si zostrelené lietadlo krátko pred odletom odfotil. Obrázok zverejnil na sociálnej sieti s krátkym komentárom: „Keby zmizlo, takto vyzerá“.

V marci tohto roku zmizol malajskej leteckej spoločnosti Malaysia Airlines rovnaký Boing 777-200, aký vo štvrtok zostrelili nad Ukrajinou. Let MH 370 záhadne zmizol z radarov počas letu z Kuala Lumpur do Pekingu a stratené lietadlo s 239 cestujúcimi a členmi posádky sa dodnes nenašlo.

Jedovatá narážka

Cor Pan letel z Amsterdamu do Kuala Lumpur so svojou priateľkou Neeltje Tol na spoločnú dovolenku. Pred tým, ako spolu nastúpili na let MH17, si neodpustil jedovatú narážku na zmiznuté lietadlo z 8. marca tohto roku. Fotografiu lietadla uverejnil na sociálnej sieti, aby jeho známi vedeli, ako vyzerá, keby ho mali v budúcnosti hľadať.

Facebook/cor pan

Facebook/Cor Pan

Pobavené reakcie jeho priateľov vystriedal strach a neskôr zúfalstvo. Corov šibeničný humor sa napokon stal nechceným proroctvom. S priateľkou Neeltje a ďalšími približne tromi stovkami pasažierov zahynuli počas útoku nad Ukrajinou.

Odpočívajte v pokoji

"Šťastnú dovolenku a žiadne hlúpe myšlienky, ktoré privolávajú nešťastie," napomínala ho kamarátka Charlotte. Po šiestich hodinách Piet Heijnis pridáva krátku správu o leteckej katastrofe na Ukrajine. Priatelia ju ešte neberú celkom vážne: "Aspoň nie je nezvestný. Vie niekto číslo letu?," zľahčuje situáciu Dennis.

Facebook/cor pan

Facebook/cor pan

"Sú iba dve linky, o 9. a o 12. Naozaj dúfam, že to nie sú Cor a Neetje. Ale keď si to zrátate...," odpovedá Paul. Po neveriacich reakciách a nádeji, že niekto mohol tragédiu prežiť, napokon prichádza hrozná istota.

"Strašné a nefér, odpočívajte v pokoji, Cor a Neeltje," pribúdajú šokované komentáre priateľov pod fotografiou.

Pozrite si priebeh tragédie v reportáži redaktora Milana Zamboja:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy