Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
KĽDR pálila delostrelecké granáty do oceánu pri Južnej Kórei
Zdielať na

KĽDR pálila delostrelecké granáty do oceánu pri Južnej Kórei

PCHJONGJANG/SOUL / Severná Kórea v pondelok odpálila sériu delostreleckých granátov do mora neďaleko námornej hranice s Južnou Kóreou. Akcia nasledovala deň potom, čo KĽDR odpálila ďalšie dve balistické rakety v rámci série skúšok svojich zbraní, informovala agentúra AP.

Strely odpálené z miest neďaleko prísne stráženej a opevnenej hranice medzi oboma kórejskými štátmi dopadli do mora severne od námornej hranice. Preto Južná Kórea paľbu neopätovala, uviedol dôstojník vrchného velenia juhokórejskej armády, ktorého meno správa neuviedla.

Podľa juhokórejskej tlačovej agentúry Jonhap odpálila KĽDR stovku delostreleckých granátov.

Severná Kórea v poslednej dobe vykonáva nezvykle vysoký počet raketových skúšok. Zároveň ale navrhla sériu krokov, ktoré by mohli podľa nej zmierniť napätie medzi oboma kórejskými štátmi. Tie sa od vojny v 50. rokoch formálne stále nachádzajú vo vojnovom stave.

Vo finále MS

Severná Kórea a jej vodca tvrdia svojim občanom, že ich tím je vo finále MS v Brazílii. V správe zverejnenej na YouTube, sa omylom objavila reportáž, podľa ktorej je Severná Kórea na dobrej ceste vyhrať titul majstra sveta vo futbale, a to aj napriek skutočnosti, že sa na záverečný turnaj vôbec nekvalifikovala.

Správa hovorí, že Severná Kórea rozdrvila Japonsko 7:0, USA 4:0 a Čínu 2:0 v skupinovej fáze a vo finále nastúpi proti Portugalsku. VIAC TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy