Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slovák nakrútil vlnu, ktorá vystrašila turistov
Zdielať na

Slovák nakrútil vlnu, ktorá vystrašila turistov

LOS ANGELES / Opaľujúci sa turisti na jednej z kalifornských pláží tak skoro na svoju dovolenku nezabudnú. Z ničoho nič sa na nich začala valiť obrovská vlna pripomínajúca tsunami. Dramatické zábery sa mobilom podarilo nakrútiť Slovákovi žijúcemu v Kalifornii.

Turisti utekali v panike, aby si zachránili vlastné životy. V rozbúrenom oceáne prišiel o život jeden zo záchranárov.

Obrovské vlny na kalifornských plážach dovolenkárom naháňajú strach. Tento týždeň Pacifický oceán vyzerá ako z katastrofického filmu.

Panika na pláži

Slovák Miloš nakrútil dramatické video nečakanej prílivovej vlny. V tom čase hral na pláži volejbal. "V tej chvíli sme počuli veľký hluk ľudí. Bol to veľký šok pre všetkých, čo boli na pláži. Celá piesková časť pláže bola zaplavená," opisuje Miloš.

Vlny v týchto dňoch dosahujú výšku dva a pol metra. Všade platí prísny zákaz kúpania sa. "Bola tu panika. Všetci utekali. Odrazu som bola do pol pásu mokrá," hovorí Slovenka Mária.

"Nepamätám si ešte niečo také, aby v jednej chvíli taká veľká vlna narobila toľko škody," hovorí Miloš.

Pri záchrane surfera zomrel

Smrtiace vlny pripravili o život aj záchranára pobrežnej hliadky. Tridsaťdvaročný Ben Carlson zahynul pri záchrane topiaceho sa surfistu. Plavčíkom bol pätnásť rokov. "Je to neuveriteľná tragédia stratiť človeka takého kalibru," uviedol Benov šéf Scott Poster. VIAC TU.

Záchranár pobrežnej hliadky sa na tomto mieste utopil naposledy pred sto rokmi. "Takáto vlna vám ľahko zlomí krk. Svedkom takého nešťastia ste raz za život," hovorí Leonard Bernard z Kalifornie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy