Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Brazílčania neuniesli prehru, zapálili tridsať autobusov
Zdielať na

Brazílčania neuniesli prehru, zapálili tridsať autobusov

SAO PAOLO / Tri desiatky zapálených autobusov a vyrabovaný obchod sú výsledkom násilností, ktoré majú na svedomí brazílski fanúšikovia. Tí nestrávili prehru domáceho tímu v semifinále svetového šampionátu. K nepokojom došlo v najľudnatejšom brazílskom meste Sao Paolo, píše The Daily Mail.

Počas večerných násilných akcií zhorelo tridsať autobusov v garážach na juhu mesta. Ďalšie tri vozidlá ľahli popolom v iných častiach mesta Sao Paolo, informoval denník The Daily Mail.

Neznámi páchatelia vyrabovali obchod s elektronikou. Žiadne ďalšie rozbroje z veľkých miest vrátane Bela Horizonte, kde sa zápas odohral, úrady nehlásili.

Nič mu v živote neostalo

Brazília bola pred majstrovstvami sveta dejiskom masových protestov a násilných akcií, ktoré sa upokojili so začiatkom šampionátu.

Jeden z fanúšikov vyliezol na lampu na štadióne a kričal, že mu nič neostalo. "Chcem sa zabiť. Som Brazílčan a bol som ponížený," tĺkol muž hlavou do barového pultu a vedľa neho kričala žena: "Taká hanba!"

Pozrite si priloženú reportáž:

Obdiv s ohňostrojom

V Santa Cruz Cabralia, blízko tréningovej základne futbalovej reprezentácie, čakalo na Nemcov aj niekoľko sto Brazílčanov, ktorí im gratulovali. Fanúšikovia čakali v daždi niekoľko hodín, aby mohli nemeckým hráčom vyjadriť obdiv.

"Páči sa nám nemecká hra, všetky tie kreatívne góly a skvelé prihrávky," uviedol jeden z policajtov, ktorý dohliadal na nemeckých hráčov. Zamračenú nočnú oblohu dokonca rozžiaril ohňostroj.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy